Mindfulness

 

Wat is mindfulness?  

Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat mindfulness staat voor het helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het hier-en-nu plaatsvindt.

Dit klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk. Vaak krijgen we zaken maar half mee en doen we (te)veel op de automatische piloot. Hierdoor reageren we op een manier op onze omgeving, waar we zelf, en ook onze omgeving, last van hebben.

Mindfulness is ook je openen voor wat er echt speelt, ook in jezelf. Als je open aandacht hebt voor je binnenwereld, ga je na verloop van tijd voelen wat je eigenlijk wilt in je leven.

Waarom mindfulness?

  • Mindfulness helpt om je niet te veel te laten meeslepen in het jachtige bestaan.
  • Mindfulness helpt om te leren luisteren naar je hoofd EN je hart.
  • Mindfulness helpt om je verstand wijs te gebruiken en om je niet door je denken te laten misbruiken.
  • Mindfulness helpt bij het omgaan met lastige emoties op een eenvoudige en effectieve manier.
  • Mindfulness helpt hoe je stapje voor stapje kunt leren accepteren wat je niet kunt veranderen.
  • Mindfulness helpt om te leren loslaten wat je beter los kunt laten.
  • Mindfulness helpt ook om moeilijke zaken op te lossen, te verwerken en een plek te geven. Hierdoor raken we minder ‘overspoeld’ en komen we sneller ‘boven water’.

En “last but not least”, door stil te staan, niet te oordelen, bewust te zijn en “ja” tegen het leven te leren zeggen krijg je meer zin om te leven en krijgt je leven meer zin.

De mindfulness training

De mindfulness training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Met diverse werkvormen oefen en onderzoek je jouw mogelijkheden om bewuster in het dagelijks leven te staan.

Iedere week krijg je huiswerk mee. Het huiswerk is een belangrijke onderdeel van de training. Je leert een vaardigheid aan. Bewust en met aandacht leven vraagt simpelweg om dagelijkse oefening. Je kunt het vergelijken met piano spelen. Dat leer je ook niet alleen tijdens de lessen. Juist door dagelijks oefenen ontwikkel en verfijn je die vaardigheid

Via schriftelijk materiaal wordt het huiswerk uitgelegd en de behandelde stof nader uitgewerkt en verrijkt. Verder zijn er ook oefeningen die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Thuis en op je werk. Zo kun je mindfulness direct inpassen in je dagelijks leven.

Wij werken volgens de principes van het MBCT programma (Mindfulness Based Cognitive Therapy).

De Mindfulness training kost € 285,00

Hiervoor krijg je:
– 8 bijeenkomsten van 2,5 uur
– Uitgebreide werkmap voor thuis
– USB met oefeningen

Er start een nieuwe training op 7 januari 2019. De data voor de lessen in het 8-weekse programma zijn: 7-1, 14-1, 21-1, 28-1, 4-2, 11-2, 18-2 (25-2 niet i.v.m. voorjaarsvakantie) en 4-3. De lessen zijn ‘s avonds van 19.15 uur tot 21.45 uur.

Inschrijven

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail met jouw vraag naar info@zenvoorne.nl.