Waarom wij het zo druk hebben
oktober 15, 2017
Verwachtingen helpen niet
oktober 29, 2017
Laat alles zien

Als het tegenzit

Hou van jezelf, ondanks je onvolkomenheden. Voel je geen medeleven voor jezelf terwijl je je door het leven worstelt? Je wilt je vrienden zo graag helpen, maar je behandel jezelf zo slecht. Streel je hart af en toe en zeg tegen jezelf: ik hou van je.

Geef niet op als je kritiek krijgt. Leer het naast je neer te leggen als mensen niet begrijpen wat je te zeggen hebt. Als je kritiek krijgt, betekent dat dat je de aandacht van de mensen hebt. Houd moed en ga verder op het pad dat je bent ingeslagen.

Het leven leert ons dingen door middel van onze fouten. Als je een fout maakt, vraag je dan gewoon af wat je ervan moest leren. Als we deze lessen nederig en dankbaar accepteren, groeien we zo veel meer.

Om gelukkig te zijn is het niet nodig veel moeite te doen om ergens anders terecht te komen. We kunnen ons beter ontspannen in het huidige moment terwijl we humor vinden in ons leven. Met humor wordt het leven licht en ontspannen. En gelach zorgt er altijd voor dat mensen openheid en vreugde ervaren.

Om je werk lange tijd te kunnen blijven doen moet je het niet als alleen maar werk beschouwen. De weg naar geluk ligt niet alleen in het vinden van een goede baan, maar ook in het leren genieten van dat wat van je gevraagd wordt.

Mensen die speels en ontspannen werken doen dat efficiënt en op een creatieve manier. Mensen die non-stop werken, alleen door stress gedreven, werken zonder vreugde.

Namasté,

Sjaak Ruivenkamp

Uit: Rust vinden in een drukke wereld van Haemin Sunim

Comments are closed.