Mindfulness

Staat je agenda bomvol afspraken? Ben je overspannen of loop je tegen een burn-out aan? Sta je altijd klaar voor een ander maar vergeet soms jezelf? Dan is dit de training die jij nodig hebt om de touwtjes terug in handen te krijgen.

De mindfulness training

Door middel van mindfulness zal je weer open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Dit houdt in dat je minder op de automatische piloot gaat leven en meer gaat nadenken over de keuzes die je maakt. Je kunt hier meer over de kracht van mindfulness lezen.

De mindfulness training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Met diverse werkvormen oefen en onderzoek je jouw mogelijkheden om bewuster in het dagelijks leven te staan.

De inhoud van de mindfulness training

Wij hebben ons de afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van mindfulness trainingen. Wij werken volgens de principes van het MBCT programma (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Deze training is (evidence based) zeer succesvol gebleken, ook op lange termijn!

Laten we het concreet voor je maken, de lessen zijn als volgt ingedeeld:

1: De automatische piloot
2: Omgaan met hindernissen
3: Bewustzijn van de adem
4: Afkeer herkennen
5: Toestaan, laten zijn, acceptatie
6: Gedachten zijn geen feiten
7: Hoe kan ik het best voor mezelf zorgen?
8: Het geleerde uitbreiden en vasthouden

Thuis het resultaat vasthouden

Om ervoor te zorgen dat je de opgedane kennis ook thuis kunt toepassen, hebben wij een aantal thuisoefeningen samengesteld. Deze thuisoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van de mindfulness training. Door deze oefeningen dagelijks uit te voeren worden de vaardigheden je eigen en zal je eerder profijt hebben van de trainingen. Praktijksituaties zorgen er namelijk voor dat je jezelf niet eerst kunt voorbereiden, snel schakelen is dan essentieel.

Ben je overtuigd van onze mindfulness training of wil je toch nog even kennismaken met je trainer? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen je graag meer!

Nieuwe training

Op dit moment staan er geen trainingen gepland.

Als je interesse hebt om een training te volgen stuur ons dan een mail

Wat krijg je van ons?
– 8 bijeenkomsten van 2 uur
– Uitgebreide werkmap voor thuis
– USB met oefeningen
– Meer inzicht en rust in je levensstijl

De training kost eenmalig € 540,–

Goed om te weten!

Deze erkende training kan door de zorgverzekeraar vergoed worden.

Lees hier meer over vergoedingsmogelijkheden.