Om de geest te krijgen dien je veel los te laten

Bewust boos zijn is heel gezond
april 24, 2016
Wat te doen bij energielekken?
mei 22, 2016
Laat alles zien

Om de geest te krijgen dien je veel los te laten

Foto: Hans TroostWie kent het niet: de geest krijgen en daarin zo “los” gaan dat je achteraf een opgelaten gevoel kan krijgen. Je bent dan zo nadrukkelijk aangesloten op hetgeen je echt vindt dan wel wat je echt wilt doen, dat je los van alle belemmeringen, los van alle beperkende gedachten, je vrijuit spreekt en doet.

De geest krijgen is vervuld zijn van iets nieuws. Het is een kennis, een weten, waar je wel uiting aan moet geven. Je kan het niet voor je houden. Je moet het gewoon vertellen.

Om zover te komen dien je alle beperkende gedachten over wie je bent en wat jij  te bieden hebt aan de ander, los te laten. Volkomen vrij van negatieve gedachten laat je jezelf zien op een nieuwe wijze. Je vertelt vrij uit over een nieuw plan, een nieuwe relatie, een nieuwe baan, je idee over hoe je het gaat aanpakken, kortom je bent er vol van.

Pinksteren gaat daar over. Het is het vervuld raken van een innerlijk weten en je daarin laten zien. Daar is een hogere vorm van bewustzijn voor nodig. Je dient namelijk het ego-gerichte denken los te laten om je te gaan verhouden tot het nieuwe. In die zin is er sprake van een wedergeboorte, een opstanding. Pinksteren, de 50e dag na Pasen: een tijd om het nieuwe toe te laten en daarmee de wereld te benaderen. De vraag is wat voor jou dat nieuwe is wat schreeuwt om naar buiten te mogen gaan.

Zen helpt je om vanuit de stilte die innerlijke stem te horen, de moed te vinden om die stem ook vorm en inhoud te gaan geven. Leven vanuit vrijheid.

Namasté,

Sjaak Ruivenkamp

Comments are closed.