De ganzen vliegen
augustus 21, 2015
Laat alles zien

Start website Zen Voorne

rsz_1vollediglogozwart-balanced-textbold-size_1Het heeft enige tijd geduurd maar de website www.zenvoorne.nl is in de lucht. Het is een unieke eigen site voor Zen Voorne. Weliswaar zijn we ook onderdeel van Zen.nl Nederland voor wat betreft de Zen meditatie, toch wilden Brigitte en ik meer aanbieden. Hieronder daar meer over.

Zen Voorne is een onderdeel van Ruivenkamp Training Advies en Coaching. Een bedrijf wat inmiddels vanaf 1992 landelijk actief is in het geven van trainingen en coachingen voor bedrijven, instellingen en overheden. Nu dan de officiële stap om ook voor particulieren een breder aanbod neer te leggen.

 • Nu is ook het moment dat wij Mindfulness gaan aanbieden. Zowel Brigitte als ik zijn geregistreerd Mindfulness leraar. We volgen nog steeds opleidingen op dit vlak en willen hier blijvend in geschoold worden. Mindfulness kan voor velen een mooie start zijn voordat met Zen begonnen wordt.
 • Ook nieuw zijn de workshops die over diverse thema’s gegeven zullen gaan worden. De nadruk ligt op het woord “work”; het is de bedoeling dat de deelnemers actief met de materie aan de slag gaan om daarmee hun repertoire uit te breiden.
 • Coaching mag niet ontbreken op de site. Allemaal hebben we soms even een ander nodig om mee te lopen op het levenspad. De coach spiegelt, luistert en ziet vaak meer.
 • Daarnaast zal op de site wekelijks een blog verschijnen waarin de zen lessen worden samengevat en mogelijk van een verdieping worden voorzien. Ook kan een actueel thema vanuit een zen perspectief benaderd worden. Er kan op de blog gereageerd worden. De samenvattingen op facebook worden dan op een andere wijze vorm gegeven. Daarover meer op facebook.

Ook het logo is nieuw. Het is geïnspireerd op Lungta, in het Tibetaans betekent het “windpaard”; het staat symbool voor de altijd aanwezige positieve energie in de mens waardoor je recht op in de wind kan blijven staan. Een geestkracht die nodig is om de tegenslagen in het leven aan te kunnen. Wij van Zen Voorne willen helpen om die geestkracht te ontwikkelen en voeding te geven. In Tibet vindt je Lungta terug op de kleurige vlaggetjes.

Wij hopen dat de site actief benaderd gaat worden, gedeeld zal worden met vrienden en bekenden om daarmee steeds meer mensen in de gelegenheid te stellen aan hun levenskunst, hun geluk te kunnen werken: van verwikkeling naar ontwikkeling.

Binnenkort starten de zen lessen weer, de zomer loopt op zijn eind en de herfst staat voor de deur. Een mooie gelegenheid om stil te worden en het kussen op te gaan zoeken.

Namasté,

Sjaak Ruivenkamp

5 Comments

 1. erna zijlstra schreef:

  mooi

 2. Kees van Es schreef:

  Ziet er goed en verzorgd uit…top!!

 3. Hans en Angelique Troost schreef:

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie “kind”. Prachtig!
  Het is het wachten waard gebleken!!!

 4. Regien schreef:

  Mooie inspirerende website, fijn om in te ‘bladeren’. Ik zie uit naar de wekelijkse blog.

 5. Marijke Ruivenkamp. schreef:

  Sjaak en Brigitte het ziet er geweldig uit, ik zal je blog zeker volgen.