Vergoeding mindfulness

Zorgverzekeraar
De mindfulness trainingen van Zen Voorne worden gegeven door een categorie 1 leraar (Brigitte Ruivenkamp). Dit houdt in dat diverse zorgverzekeraars de kosten geheel of gedeeltelijk vergoeden.

Kijk voor actuele vergoedingen door zorgverzekeraars op: vergoeding zorgverzekeraars

Werkgever
Werkgevers hebben vaak in hun stresspreventie beleid staan dat mentale trainingen vergoed worden. Zij zien steeds vaker dat de kosten van een training zich snel terugverdient. Onderzoeken wijzen uit dat medewerkers meer vitaal zijn en beter functioneren. Ook het ziekteverzuim loopt terug, medewerkers met een burn-out komen eerder (en beter) terug in het arbeidsproces. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden en wijs hun op de (ook zakelijke) mogelijkheden die Zen Voorne biedt.

Kom je niet voor een vergoeding in aanmerking?
Dan kun je de kosten voor een cursus of coaching traject als aftrekpost opvoeren bij de belasting. Als de cursus of het traject gericht is op je (toekomstige) beroep. Je kan dan de kosten onder de post ‘studiekosten of andere scholingsuitgaven’ opvoeren.  Wanneer de training door een huisarts of arts/specialist is geadviseerd zijn de kosten zijn aftrekbaar onder de post ‘buitengewone lasten ziektekosten’, .

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail met jouw vraag naar info@zenvoorne.nl.

Klik hier voor de mindfulness training

Klik hier voor wat is mindfulness?