Als het tegenzit
oktober 22, 2017
Vrienden worden met je emoties
november 5, 2017
Laat alles zien

Verwachtingen helpen niet

Als je erop blijft hopen dat anderen je troosten kan die behoefte een last voor je worden. Als je voortdurend gehoord wilt worden kan niemand die behoefte helemaal bevredigend vervullen. In plaats van altijd steun bij anderen te zoeken kun je beter anderen steun bieden en naar ze luisteren. Tijdens het helpen zul je geheeld worden.

Heeft iemand je teleurgesteld? Heeft iets je verdrietig gemaakt? Dat is de school van het leven die je een belangrijke les probeert te leren. Wanneer je je er klaar voor voelt kun je de tijd nemen om de les te begrijpen.

Muziek wordt mooi door de afstand tussen de noten. Een toespraak wordt goed door de juiste pauze tussen de woorden. We zouden af en toe adem moeten halen en de stilte tussen de geluiden waarnemen.

Als je een belangrijke beslissing moet nemen, lig er dan niet wakker van. Slik alleen het speciale medicijn ‘tijd’ en wacht. Je onderbewustzijn zal het antwoord zoeken. Twee dagen later, misschien drie, zal het antwoord beginnen te dagen – als je wakker wordt, een douche neemt of met een vriend praat. Vertrouw je onderbewustzijn en geef jezelf de tijd.

Hoe dankbaarder we ons voelen, hoe gelukkiger we worden. Dat komt omdat dankbaarheid ons helpt beseffen dat we met elkaar verbonden zijn. Niemand voelt zich afgescheiden als hij dankbaar is. Dankbaarheid maakt ons bewust van de waarheid van onze onderling afhankelijke aard.

Namasté,

Sjaak Ruivenkamp

*Uit: Rust vinden in een drukke wereld van Haemin Sunim

Comments are closed.