Veiligheid
oktober 8, 2017
Als het tegenzit
oktober 22, 2017
Laat alles zien

Waarom wij het zo druk hebben

Wij kennen de wereld alleen door het venster van onze geest. Als onze geest luidruchtig is, is de wereld dat ook. En als onze geest vredig is, is de wereld dat ook. Kennis hebben van onze geest is net zo belangrijk als proberen de wereld te veranderen.

Tsunami’s zijn angstaanjagend – niet alleen vanwege het water, maar ook door de voorwerpen die het water naar ons toe smijt.
Tornado’s zijn afschuwelijk – niet alleen vanwege de wind, maar ook door de voorwerpen die uit de grond worden gerukt en door de wind worden weggegooid.
We voelen ons niet alleen ongelukkig omdat er iets ergs is gebeurd, maar ook door de rondkolkende gedachten over wat er is gebeurd.

Als je een onaangenaam gevoel hebt, pak het dan niet vast om het van alle kanten te bekijken. Laat het met rust, zodat het kan stromen. De golf van emotie zal uit zichzelf terugwijken als je hem maar niet voedt door erbij stil te blijven staan.

Ik wou dat je mijn ware aard kon zien. Achter mijn lichaam en etiketten stroomt een rivier van tederheid en kwetsbaarheid. Achter de stereotypen en veronderstellingen ligt een dal van openheid en authenticiteit. Achter herinneringen en ego ligt een oceaan van bewustzijn en compassie.

Als we weten hoe we tevreden kunnen zijn, kunnen we onze eindeloze strijd opgeven en de kalmte verwelkomen. Als we weten hoe we tevreden kunnen zijn, kunnen we genieten van de tijd die we hebben met de persoon naast ons. Als we weten hoe we tevreden kunnen zijn, kunnen we vrede sluiten met ons verleden en onze bagage achterlaten.

Als we openstaan voor anderen, durven we kwetsbaar en eerlijk te zijn. Als we hartelijk zijn ten opzichte van anderen willen we gelukkig en verbonden zijn.

Namasté

Sjaak Ruivenkamp

Uit: Rust vinden in een drukke wereld van Haemin Sunim

 

Comments are closed.