Aanschouw het gevoel
november 19, 2017
Passie en gedrevenheid
december 5, 2017
Laat alles zien

Wakker zijn en alert

We kunnen heel lang verteerd worden door woede zonder te beseffen dat we kwaad zijn geweest. Zo kunnen we ook in gedachten verzonken zijn zonder te weten dat we iets hebben gedacht. Zelfs als we wakker zijn, verschillen we in niets van een slaapwandelaar. We doen dingen zonder ons ervan bewust te zijn. Als onze ogen open zijn, wil dat nog niet zeggen dat we wakker zijn.

Wakker zijn betekent dat je weet wat er in je bewustzijnsveld gebeurt. In plaats van blindelings je gedachten en gevoelens te volgen, kun je wakker blijven en je gemoedstoestand herkennen voor het te laat is.

Ons bewustzijn weet vaak niet wat ons onderbewustzijn wil. We denken dat we iets willen, maar als we het krijgen beseffen we dat we nog iets anders hadden gewild. Als je de stem van je onderbewustzijn wilt horen, kun je proberen te mediteren. Meditatie opent een geheim pad naar je onderbewustzijn.

Ons bewustzijn kan geld, macht en prestige willen maar ons onderbewustzijn wil onbaatzuchtige liefde, harmonie, humor schoonheid, heiligheid, vrede en acceptatie.

Als we naar de stilte luisteren, kunnen we subtiele vibraties horen. Wanneer je naar de vibraties luistert, stel je een eenvoudige vraag: ‘Wat luistert eigenlijk?’ Er is geen luisteraar. Er is alleen maar luisteren.

Wanneer een verlicht persoon de dualiteit van het jij en ik overstijgt, ziet hij het leven als één lang toneelstuk. Daarom blijft hij vol humor en opgewekt. Hij speelt zijn rol, maar vergeet nooit dat het een voorstelling is.

Het leven is net als het theater: je krijgt een rol. Als die rol je niet bevalt, bedenk dan dat je het in je macht hebt om de rol die je wilt te herscheppen.

Namasté,

Sjaak Ruivenkamp

*Uit: Rust vinden in een drukke wereld van Haemin Sunim

Comments are closed.