Voornemens
januari 2, 2018
Eenzaamheid
januari 21, 2018
Laat alles zien

Wat neem je jezelf voor?

Wil je gelukkig zijn of wil je gelukkig lijken? Het maakt niet uit wat je volgens de buitenwereld moet doen om gelukkig te worden. Wees eerlijk tegen jezelf en ontdek wat jij echt wilt.

Kies voor geluk, en niet voor succes, als levensdoel. Als je succes hebt maar niet gelukkig bent, waar is succes dan goed voor?

Betekenisvolle complimenten krijg je van iemand in je eigen kring. Die complimenten zijn tien keer zo veel waard als die van iemand buiten die kring.

Als je 18 niveaus van kungfu onder de knie hebt kun je in één tel iemand schade berokkenen. Maar als je verder gaat en alle 36 niveaus beheerst kies je ervoor om je terug te trekken als de zwakken zo dom zijn een gevecht te beginnen.

Als je je pijn en verdriet laat zien, ben ik dankbaar dat je bij mij komt voor steun. Het is alsof ik je ontmoet in de heiligste kamer van je hart.

Als je denkt dat je beter of slechter bent dan iemand anders, komt er een onzichtbare muur tussen jullie te staan. Behandel de ander als een oude vriend die je al een tijdje niet hebt gezien. Als jij je behoedzaamheid laat varen, doet hij dat ook.

Weet je waarom het gesprek zo saai is? Omdat we gevangen zitten in beleefdheid en niet vanuit ons hart kunnen spreken. Elk gesprek kan interessant en levendig worden zodra we echt en eerlijk gaan spreken.

Namasté,

Sjaak Ruivenkamp

*Uit: Rust vinden in een drukke wereld van Haemin Sunim

Comments are closed.