Workshops

Wij bieden regelmatig workshops aan om je kennis te laten maken met een bepaald thema. Deze thema’s geven je verdieping en helpen je verder; het is dus geen lezing maar work – shop. Alle workshops duren een dagdeel (ochtend, middag of avond). Een vervolg is mogelijk, hierover vertellen wij graag meer gedurende de workshops.

De prijs per workshop per persoon is voor particulieren € 50,00 en voor bedrijven € 75,00
Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info@zenvoorne.nl

 • Omgaan met verlies en rouw
  Verlies is een intense, persoonlijke ervaring. Iedereen rouwt op een unieke wijze, ook al kan men bij de meeste personen gelijkwaardige belevingen en reacties terugvinden. In onze workshop bieden wij een perspectief om opnieuw te leren houden van het leven en het verdriet een plek te geven in je verdere leven. (Inleider: Sjaak Ruivenkamp)
 • Familie opstellingen
  Deze workshop is speciaal voor mensen die willen doorgronden wat er speelt binnen hun gezin of familie. Tijdens de workshop helpen wij om eventuele storingen in het gezin of de familie kenbaar te maken, zonder dat de familie daar bij aanwezig hoeft te zijn. Vanuit de dynamiek van de opgestelde familie – middels representanten – wordt de beweging gezocht en ontstaat inzicht, ruimte en kan de liefde weer gaan stromen. (Inleider: Brigitte Ruivenkamp)
 • Geluk ervaren in een “niet ideale wereld”
  Het leven verloopt soms grillig en dan is het moeilijk daar een antwoord op te geven. We zitten vaak zo vast in automatische gedragspatronen waardoor we moeilijk ons aanpassen aan veranderende omstandigheden. Wij helpen je met het zoeken naar deze nieuwe antwoorden en om jezelf terug te vinden. Wij helpen je om toch geluk te ervaren in een “niet ideale wereld”. Van verwikkeling naar ontwikkeling. (Inleider: Sjaak Ruivenkamp)
 • Werkdruk: hoe overleef ik dat?
  Lange tijd werd er beweerd “van hard werken ga je niet dood”. Door schade en schande zijn we wijzer geworden en is een burn-out geen uitzondering meer. Hoe zit dat precies? Wat kan je doen als de werkdruk blijvend is en het jou toch uitholt? Deze workshop wijst een weg naar vitaliteit en fitheid; een weg waarin je én hard kan werken én dicht bij jezelf kan blijven. (Inleider: Sjaak Ruivenkamp)
 • Conflicthantering: een kennismaking
  Voor jezelf opkomen “in de goede toonhoogte” met behoud van de relatie, is niet eenvoudig. Op het werk maar ook in relaties is het echter cruciaal. De een laat zich te makkelijk provoceren en de ander laat zich wegdrukken. Hoe zit dat nu precies en hoe kom je tot een effectievere stijl? Deze workshop gaat daar nader op in. We werken met een rollenspelacteur en trainer zodat er ook gewerkt wordt aan nieuw repertoire. (Inleider: Sjaak Ruivenkamp)
 • Karakterstructuren: onze defensiepatronen nader belicht
  In het opgroeien maken we lastige situaties mee. Die kunnen krassen op onze ziel veroorzaken en vormen daarmee ons karakter. Dat karakter, onze persoonlijkheid, kan ons in het verdere leven beperken. Het was in het verleden een defensie tegen pijn, angst en ander ongemak terwijl we nu als volwassene tot meer in staat zijn. Inzicht krijgen in je defensiepatronen is belangrijk om effectiever te worden in je werk, je relatie maar ook om meer te gaan doen wat je ten diepste verlangt. (Inleider: Brigitte Ruivenkamp)
 • Post traumatische stress
  Het leven kan hard en rauw zijn, iedereen kan in een schokkend incident of situatie terecht komen. Uit de media kent iedereen de term post traumatische stress. Maar wat is dit nu precies en hoe verloopt dit proces? Wat kan je zelf doen om regie te houden over je leven? Deze workshop biedt trauma-educatie, inzicht en richting om de (weggeslagen) controle weer terug te krijgen. Een informatieve workshop waardoor je leert zelf of bij een ander het juiste te doen nadat het leven hard is binnen gekomen. (Inleider: Sjaak Ruivenkamp)