Wakker zijn en alert
november 26, 2017
Gelijk willen hebben
december 10, 2017
Laat alles zien

Passie en gedrevenheid

Het geluid van een klok wordt alleen van verre gehoord als er hard tegen de klok geslagen wordt. Je invloed wordt niet ver verspreid zonder het offer van hard werken. De wereld merkt je pogingen sneller op dan je denkt.

Het is belangrijk om hard te werken, maar raak niet verliefd op het gevoel van hard werken. Als je dronken bent van dat gevoel bekommer je je eerder om hoe het op anderen overkomt dat je hard werkt dan om het werk zelf.

Iedereen is vriendelijk tegen iemand die hij voor het eerst ontmoet. Waar het om gaat is hoe lang die vriendelijkheid duurt. Laat je niet voor de gek houden als iemand de eerste keer vriendelijk tegen je is.

Wat we ook doen, het moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Als we denken: het moet maar even zo, ik doe het later wel goed, gebeurt dat meestal niet omdat we er later de motivatie misschien niet voor hebben of omdat we gewoon gewend raken aan hoe het is.
Het is net zoiets als in een huis gaan wonen en het in de loop van de tijd willen opknappen. Zelfs na jaren komen we er niet aan toe. We blijven nog een lange tijd in dezelfde situatie hangen.

Probeer, als je een besluit neemt, te beoordelen hoeveel mensen ervan zullen profiteren. Als het alleen je ego tevreden stelt en veel anderen onnodig pijn doet, is het de verkeerde beslissing.

Wees het soort persoon dat zich in anderen kan verplaatsen en iets niet alleen vanuit zijn eigen perspectief kan begrijpen, maar ook vanuit dat van de ander.

Sommige mensen zijn gul en vriendelijk voor mensen buiten hun eigen kringetje, terwijl ze de behoeften van de mensen binnen hun kringetje verwaarlozen. Het is een vergissing om familie en goede collega’s als vanzelfsprekend te beschouwen. Als je naasten zich genegeerd en verraden voelen, kan alles wat je hebt opgebouwd in één tel instorten.

Namasté,

Sjaak Ruivenkamp

Uit: Rust vinden in een drukke wereld van Haemin Sunim

Comments are closed.