Zen

Zen is mentale fitness, het maakt je geest flexibel en geeft je meer geestkracht. Zen is concreet en zo helder als glas. Uiterst geschikt voor actieve mensen die een goede verhouding tussen lichaam en geest nastreven. Middels Zen training leer je te denken wat je wilt denken , te voelen wat je wilt voelen en te doen wat je wilt doen. Alle mensen willen geluk kunnen ervaren: je van binnenuit goed voelen en weten dat je er toe doet. Zen helpt je om onder verschillende omstandigheden dit gevoel van geluk steeds beter te kunnen vasthouden, ook als het tegenzit. Volledig met hart en ziel functioneren!

Meditatie lessen

Wij geven de zen lessen volgens de Rinzai school; een eeuwenoude Japanse traditie waarbij de gebruiken en rituelen – zoals de koan studie en de theeceremonie – de studenten helpen om met aandacht in het hier en nu te kunnen zijn. Regelmatige zen meditatie heeft een positieve uitwerking op je gezondheid en de kwaliteit van je leven. Zen Voorne helpt je om de meditatie in je leven te integreren.

 Onze eigen zen opleiding heeft vele jaren geduurd en ons veel gebracht, en nog leren we iedere dag bij. Zen zegt: ‘Every day a beginners mind’, jezelf open stellen zodat je niet vast komt te zitten in oude overtuigingen en vaste ideeën over hoe jij zelf of het leven in elkaar steekt.

De meditatieruimte, wij noemen dit de Zendo, bevindt zich op de Van Almondeweg 44 te Brielle. Wij bieden op woensdagdagavond een zen les met meditatie aan. Deze lessen beginnen om 20.00 en eindigen om 21.45 uur.

Het gehele jaar door is het mogelijk om in te stromen in een van de bestaande groepen. Je bent van harte welkom om eens een keer mee te doen. Geef je dan per e-mail op voor een gratis proefles. Ook als je eerst nog wat meer informatie wilt stuur je een mail naar info@zenvoorne.nl .